Administrar

El ca de'n Mateu

cruella | 06 Març, 2006 10:54

En Grufa és petit i contrafet, d’un pelatge de color incert i potes esquifides. Té una mica de gep perquè no planta del tot dret, i mou 180 graus la grufa de color de rosa quan ensuma l’aire. En Mateu s’hi va encapritxar quan tenia dos anys, en una ocasió en què en Pep havia dut el cotxe al taller. La cussa del mecànic havia tingut sis cadells que corrien plens de morques entre els vehicles esbudellats.

En Pep es va plantar a casa amb en Grufa en una capsa de sabates i en Mateu xisclant de felicitat. “Emmersenda, xata, és un gran danès. I sa mare és una cussa de competició, que va quedar primera en el campionat Porreres 98”. N’Emmersenda va mirar-se aquella mena d’esquirol que pixava amb tota la patxorra a l’estora persa del rebedor. En Grufa, amb l’íntima satisfacció dels impostors, va aguantar-li la mirada. “Sí, Pep: i jo som Cleopatra rediviva”.

En Mateu i en Grufa reptaven ja en algun racó del passadís, i n’Emmersenda va sospirar. “En fi, Pepitu. El cotxe estarà el dilluns, oi? Doncs ja hi aniré jo, a cercar-lo. I pots posar messions que en Joan ens farà un descompte del vint per cent, com a mínim".

Comentaris

  1. Trinxet
    El ca dén Mateu se semble molt a nés meu que nom trinxet,pero es meu semblave un "dalmata" de une sóla taque(entiendase, mil-leches)
    Tomi | 06/03/2006, 16:18
Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS