Administrar

La nova cultura de l'aigua

cruella | 26 Octubre, 2006 08:24

El cafè dels matins el faig al Bar D, un garito diminut on només hi entren la barra, dues taules, dues màquines escurabutxaques i la màquina del tabac. Aquest llistat és literal: “dues”, referit a “taula” i a “màquines”, no és cap hipèrbole feta servir com a recurs poètic, i significa exactament dues. Sense lloc per a gaire cosa més, el Bar D és en canvi la cornucòpia dels posts, la font inesgotable del blogaire. Alguns personatges que hi circulen són, però, d’un surrealisme difícil de plasmar perquè resultin versemblants. El Bar D és el somni del poeta: la matèria que, en fer-se literatura, adquireix la dimensió de la realitat.

N’E i en J són els propietaris del Bar D. Són grassos, rossos i amatents. Es diuen carinyu i nena. Es fan tres petons d’ocellet als llavis quan un dels dos ha de sortir: n’E a comprar al mercat o en J a dinar, n’E a donar el sopar a la cussa o en J a cercar el diari, n’E a estendre la roba o en J a la consulta del dietista macrobiòtic.

Per difícil que resulti de creure, n’E m’ha explicat que per estalviar aigua a les nits no tiren de la cadena perquè estan sols a casa i es tenen molta confiança. “En J sempre es lleva a les nits perquè quan sopa beu molta d’aigua. I és clar, no tira de la cadena per no despertar-me, i perquè fa consciència amb aquesta sequera que tenim. A no ser que...”. i em dóna detalls de la situació en la qual no és de rebut no tirar de la cadena, i que no reprodueixo per no fer-vos vomitar. Se’m posen els pèls del clatell de punta i no som capaç d’acabar-me aquell cafè amb llet descremada de color incert.

Em pregunto si es tracta d’una mesura contemplada en allò a què en Saura es referia la nit del debat a cinc com a “nova cultura de l’aigua”. Pur I+D, vaja.

Comentaris

 1. l'aigua

  Deu n'hi do.
  Potser que no vagis al bany del bar, no sigui que només tirint de la cadena un cop al dia... AHHHGGGgg!!!

  Per cert, jo també he fet un post de l'aigua.

  jbauer | 26/10/2006, 10:23
 2. Molt bo!

  I tanmateix no us penseu que sigui l'única parella del món que a la nit i en un apartament potser petit els vespres no estiren de la cadena. Que jo he passat alguna nit en un bloc de pisos on són trenta-i-pico vivendes i quan un a les tres de la matinada amolla un pet s'escolta a tot el mompaller, i si estiren de la cadena et desvetllen per tota la nit!!! Que es diu que tothom té dret a una vivenda digna, però quants n'hi deu haver que on viuen han de saber quants veïns hi ha amb digestions feixugues, flemes, aerofàgies, diarrees i coses pitjors!!!! I tanmateix quan es topen al replà de l'escala amb prou feines es diuen "bon dia", què deuen tenir al pensament en aquestes topades al replà de l'escala, eh? ^_^

  Isabel | 26/10/2006, 11:15
 3. Re: La nova cultura de l'aigua

  Encantada de llegir-te, Cruella! :)

  Octubrina | 26/10/2006, 13:06
 4. l aigua

  que fort,poder al llevarse es banya un primer i l altre aprofita l aigua que ha dexat l altre per banyarse ell tambe,bon sistema.Be mentres hi hagi gent amb tanta cura per l aigua els demes tot i viure sols podren tirar la cadena sempre que ho necesitem

  ddriver | 26/10/2006, 16:02
 5. Pregunta difícil

  Un dietista macrobiòtic és una cosa que es pugui llençar al vàter, amb tal sort que quan finalment decideixes tirar de la cadena, resignadament s'escola els kilòmetres de canonada que calgui per anar a parar a la immensa mar blava?

  Dessmond | 26/10/2006, 16:09
 6. Re: La nova cultura de l'aigua

  JBauer,
  Francament, al Bar D hi ha tant de friki, que em sap greu perdre'm aquest material en brut (mai millor dit) per al blog.

  Isabel,
  Pel "patinejo" de ca meva se sent la vida i miracles dels veïnats. Em penso que m'has donat la idea per al següent post.

  Octubrina,
  I jo de llegir-te a tu!

  DDriver,
  I això no és el més gruixut de la història! Pensa que hi ha certs detalls que us he estalviat...

  Dessmond,
  Rotundament no. Això que tu dius és una periodista de l'Avui en seguiment de campanya que va a un dinar del Mas i parla de neocons. Un dietista macrobiòtic, en canvi, ve a ser com una llufa dins la sala d'un cine.

  Cruella | 26/10/2006, 16:22
 7. Re: La nova cultura de l'aigua

  A la meva ex-feina hi havia un bar davant, del qual es podia escriure una obra del volum de guerra i pau.

  Tots hauriem d'estirar la cadena un cop per setmana. S'acabarien la sequera i les immunodepressions.

  Puji | 26/10/2006, 17:23
 8. Re: La nova cultura de l'aigua

  A mi em sembla una porcada per molta confiança que hi hagi

  Mikel | 27/10/2006, 05:37
 9. Re: La nova cultura de l'aigua

  i com diu Avui en Sala i MArtin a l´entrevista al Saura , l´agricultura gasta el 66% de l´aigua per lo que els hi pots dir als del bar que tirin tranquils de la cadena!!

  Mikel | 27/10/2006, 10:01
 10. A en Puji

  Esperem les cròniques del teu bar, doncs!

  Cruella | 27/10/2006, 10:13
 11. A en Mikel

  El més increïble és, que a sobre de ser uns guarros, t'ho expliquin sense cap mena de pudor (bé, amb tota la pudor per a ells solets!)

  Cruella | 27/10/2006, 10:24
 12. cultura

  Si hi ha una expressió odiosa sobre la terra, aquesta és;

  "la nova cultura de l`aigua"

  un dia en faré un tractat.

  Chamb | 28/10/2006, 09:01
 13. A en Chamb

  I ja que estàs, inclou al teu tractat la variant "una altra cultura de laigua és possible", especialment odiosa.

  Cruella | 28/10/2006, 09:06
Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS