Administrar

Seminari buenri

cruella | 28 Octubre, 2006 09:07

S’organitzava un seminari la temàtica del qual no puc revelar, per por de deixar la meva identitat al descobert. Diguem que la iniciativa provenia del món de la universitat i el target eren alumnes d’entre 25 i 35 anys. Jo mateixa em trobava dins el target, però era convidada a participar en el disseny del programa i la seva organització. De buenri total, doncs.

Sóc citada a les 10.30 al despatx del director adjunt. Està al sector X, pis nosequè, porta tal i tal. Em perdo per unes escales que desapareixen quan arribes al primer pis. Torno a baixar i agafo l’ascensor. A mem si encara faré tard.

M’obre la porta un xino amb un somriure descomunal. Somriu amb la boca, les orelles i els solcs del front. Mai no havia vist a ningú somriure així, però tampoc mai no havia vist un xino tan d’aprop. Potser és una peculiaritat ètnica: són d'una hospitalitat sofisticada. Té un rostre venerable, d’infinita bondat, i per poc el saludo a la manera oriental, ajuntant ambdues mans i inclinant el cap i el tors.

Un fort accent gironí em treu de cop de la pel•lícula que m’estic muntant: “Tu deus ser na Cruella! Gràcies per venir: aquestes són les doctores P i H”. El seu domini del català em deixa fora d’òrbita, i el xino torna a somriure amb tota la cara i part del cos: “Vaig ser adoptat als anys cinquanta. Sóc, per dir-ho així, el fill d’uns precursors”.

Les doctores P i H estan entusiasmades amb la iniciativa de fer participar l’alumnat en la presa de decisions. Començo el meu rotllo preguntant si això inclou suggerir els ponents o si ja els tenen més o menys triats. Em diuen que els poden buscar ells.“Llavors", dic, "us demanaria que en garantíssiu la diversitat”.

El xino, na P i na H hi estan totalment d’acord. Gairebé amb admiració, m’asseguren que aquesta universitat busca l’equilibri entre homes i dones des del mateix disseny dels programes. Em quedo de pedra pel malentès absurd. “No, no. No m’he explicat bé. Em referia a poder superar la síndrome de l’historiador comunista. És a dir, que agrairíem que no tots els ponents siguin d’esquerres”.

Na P i na H arrufen el nas i posen cara de retrete, El meu xino, esfumat el seu espectacular somriure global, té l’aspecte destructor de Gengis Khan. Damunt la taula hi ha un gerra d’aigua; me’n serveixo un got ben ple i trec les meves notes per començar la reunió: amb la tonteria s'han fet les 11.00 i aquesta gent sembla de cop tenir pressa.

Comentaris

 1. Re: Seminari buenri

  Poca conya amb els xinus...

  Mikel | 30/10/2006, 08:47
 2. A en Mikel

  Aquest feia molta molta por, Mikel.

  Cruella | 30/10/2006, 09:43
 3. Re: Seminari buenri

  Has llegit invasió subtil, de Pere Calders? Potser aquest xino ven sants d'Olot!

  Puji | 30/10/2006, 13:17
 4. A en Puji

  Aquest xino meu tenia uns ulls oblics i punxeguts que el delataven inequívocament.

  Tantmateix, molt bon gust, Puji.

  Cruella | 30/10/2006, 13:24
 5. Sense dubte

  Aquest sense dubte és el teu millor post, mai no m'havia rigut tant...

  ale | 06/11/2006, 08:59
 6. A n'Ale

  Gràcies mil!

  Cruella | 06/11/2006, 09:13
Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS