Administrar

Mema (2)

cruella | 31 Octubre, 2006 06:37

En Dessmond em posa deures el diumenge. He de fer un meme, consistent en triar el post del propi blog que més m’ha agradat. També cal dir per què.

Bé, el meu blog té quatre posts mal contats, però jo som d’aquelles que s’afluixaria de prendre per no triar, i la selecció és mala de fer amb tan escasses opcions.

Al final triï, a desgrat, la Visita al ginecòleg de n’Emmersenda. Ho faig principalment perquè va significar un punt d’inflexió dels Melicotons al sementer.  Jo havia decidit crear Emmersenda, una heroïna en el sentit literari de la paraula. Emmersenda no és un personatge, estrictament parlant, perquè no té racons, no respon a motivacions, no té arbitri: és pura reacció als estímuls capriciosos de la blogaire. N’Emmersenda és un conjunt accions concatenades per un nom absurd i inventat.

Això va ser el principi de la fi de n’Emmersenda. Amb un personatge pots anar molt més lluny que amb un heroi pla com un moneiot, i els posts del principi són com els posts del final, els pots del final com els del mig, i un dia acaba semblant-se molt a un altre dia. La pobre Emmersenda fatigada se’m va acabar al setè alè.

Vaig reprendre el blog tot convertint n’Emmersenda en una categoria: és la manera de donar-li digna sepultura. Qui sap si mai ressorgirà d’entre les cendres, com un au fènix amb pinta de gallina desplomada, disposada a prendre’m la veu per a encapçalar la revenja més marujil.

Que torni, que torni, i sigui jo el vate, i sigui ella la deessa que cantarà la còlera infausta en una altra Ilíada.

Li passo el mort a Chamb, el broker.

Comentaris

 1. Molt bó.

  Hola Cruella, ja saps que fa poc que ens llegim, però gracies al post he pogut llegir la visita al ginecòleg. I m'ha agradat.

  Una abraçada.

  jbauer | 31/10/2006, 08:47
 2. A na Jbauer

  Gràcies!

  Ets massa amable...

  Cruella | 31/10/2006, 09:15
 3. Re: Mema (2)

  A mo no em barrufen els memes per lo que aprofito per comunicar-te que no cal que m´en passis mai cap ;-))

  Mikel | 31/10/2006, 12:02
 4. Re: Mema (2)

  Quan jo et vaig llegir per primer cop acabaves d'escriure "visita al ginecòleg", i em va agradar tant que vaig anar tornant, fins que vet aquí que un dia vas tornar a escriure! La perseverància té premi

  Puji | 31/10/2006, 12:38
 5. A en Mikel

  Mikel,

  Fas bé de dir-ho. Et volia encolomar un de molt xulo, però com que m'ho pintes així...

  Cruella | 31/10/2006, 13:08
 6. A en Puji

  Ostres... Em deixes ben parada. Doncs moltíssimes gràcies per dir-m'ho, de debó!

  Cruella | 31/10/2006, 13:09
Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS