Administrar

It never entered my mind

cruella | 30 Desembre, 2006 15:33

He passat el Nadal a Mallorca, a can De Vile. No podia ser d’una altra manera, i en D prou que ho sap. Negar-s’hi pot reportar-li les ires de tot el clan mallorquí, encapçalats per la bèstia parda de ma mare, capaç de presentar-se a Barcelona i portar-lo cap a l’illa arrossegant-lo d’una orella.

A Mallorca he trobat les meves nebodes enormes i precioses, el meu fillol acoquinat per tanta d’al•lota, els pares estupendos, els racons iguals. Tot allà s’assembla molt a la Bellesa, així amb majúscula. No té cap mèrit: és simplement així.

Una tarda de pluja vaig escapar-me tota sola a passejar per la meva ciutat. La gent no vol sortir quan plou i tot acaba sent trànsit, apagades i semàfors espatllats. Enmig del caos, ensopego amb un ex. És un canalla músic de jazz, i continua tan tan guapo que treu la respiració. La puta Bellesa porta aparellada un poder destructiu molt superior a l’efecte poètic i encisador que també engendra. A poc que hom n’ha tingut experiència, ho sap. I mentre m’escapoleixo per no haver-lo de saludar, procur recordar la Destrucció (dramàticament amb majúscula, també): tota la poesia i l’encís, tot el fàstic i el desig, tota la febre, tota la gelosia, tota la decepció.

Però per més que ho intento, només aconsegueixo recordar la Bellesa. I l’amor. I també aquella mescla de bellesa i amor que era la nostra cançó, del gran Miles Davis. Era nostra a força d’escoltar-la junts i disseccionar-la nota a nota, fins que l’amor i la música van quedar al descobert i sense misteris. Aquí us la deixo.

(NOTA: si no aconseguiu sentir-la, anau a http://www.goear.com/listen.php?v=9a32652)

Comentaris

 1. Bellesa

  Llegint aquest post, m’has fet recordà un pensament d’un filòsof anglès (naturalment) i que venia a dir que entre la bellesa i la veritat, s’estimava més la bellesa.
  Coses de la vida.

  jacobo | 30/12/2006, 18:59
 2. Re: It never entered my mind

  Vaja, que t´has retrobat de ple amb el teu "passat", que en part és allò que ens fa ser el que som ara. Bon any 2007!

  gemminola | 31/12/2006, 01:00
 3. Re: It never entered my mind

  Es genial poder mirar enrera i veure nomes la part possitiva dels records!!!

  Mikel | 02/01/2007, 07:37
 4. Davis a la memòria

  Bonica reflexió. Bellesa, records, nostàlgia...ara estava sentint del teu Miles, "Sketches of Spain". Un mestre el Davis

  el vei de dalt | 02/01/2007, 16:33
 5. Re: It never entered my mind

  M'agrada veure que no sóc l'unic que en casos així canvia d'acera o s'intenta amagar. Només espero que no se't notès perquè llavors ja és es colmo!

  Clint | 03/01/2007, 08:49
Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS